Kompany en Vertonghen zijn er niet bij… Welke vier verdedigers gaat Wilmots aan de aftrap brengen tegen Portugal?

Timothy Collard
Timothy Collard
| 20 reacties
Kompany en Vertonghen zijn er niet bij… Welke vier verdedigers gaat Wilmots aan de aftrap brengen tegen Portugal?
Foto: © photonews

De Rode Duivels nemen het binnenkort op tegen het Portugal van Cristiano Ronaldo. Marc Wilmots moet voorafgaand het duel wel nog flink puzzelen door de blessures van enkele sterkhouders. Vooral de defensie zal er straks anders uitzien.

Door de afwezigheid van Vincent Kompany en Jan Vertonghen moet Wilmots noodgedwongen schuiven in zijn achterhoede. Dedryck Boyata, Bjorn Engels, Jordan Lukaku en Guillaume Gillet werden opgeroepen en mogen zich straks mogelijk bewijzen.

“Links moet je door de afwezigheid van Vertonghen sowieso al iemand anders aan de aftrap brengen. Met Lukaku is er een echte linkerflankspeler voorhanden, maar ook Vermaelen kan op die positie uit de voeten”, zo zegt Franky Van der Elst in een gesprek met Voetbalkrant.com.

Alderweireld centraal of toch niet?

“Aan de andere kant is het dan weer afwachten of Wilmots Alderweireld al dan niet naar het centrum trekt. Die jongen speelt een geweldig seizoen bij Tottenham Hotspur, dat ziet iedereen."

"Maar dit vergt nu veel denkwerk van Wilmots. Hij zal zijn defensie zo min mogelijk willen verzwakken en zal moeten nagaan op welke posities hij over de beste alternatieven voor zijn vaste waardes beschikt.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties