Wilmots spreekt héél ferme taal: "Niemand beslist mijn leven voor mij"

Johan Walckiers
Johan Walckiers vanuit Brussel
| 8 reacties
Wilmots spreekt héél ferme taal: "Niemand beslist mijn leven voor mij"
Foto: © photonews

Marc Wilmots heeft woensdagavond meer duidelijkheid gegeven over wat er de komende dagen en weken met de nationale ploeg gaat gebeuren. De aanslagen in Brussel hebben immers zo ook hun invloed op de voorbereiding van de Rode Duivels op het EK in Frankrijk.

Zoals verwacht toonde Wilmots zich strijdvaardig. Als het aan hem had gelegen, hadden de Duivels gewoon in het Koning Boudewijnstadion gevoetbald. Maar dat Portugal aanbood om - na het verbod van de Brusselse regering - de match in Leiria te laten doorgaan, bood een welgekomen alternatief.

"Ik wilde thuis spelen", knikte Wilmots ferm. Om daarna op even stevige toon door te gaan. "Waarom? Omdat je twee keuzes hebt na de gebeurtenissen van gisteren. Ofwel pak je je leven terug op, ofwel weiger je nog een trein of vliegtuig te nemen."

Ik ga niet wenen, ik pas me aan

"Ik heb voor het eerste gekozen. Dat is mijn keuze. Ik laat me geen angst aanjagen. Ik ga blijven reizen en de trein pakken", aldus Wilmots. "Niemand gaat voor mij mijn leven beslissen. Dat doe ikzelf. Maar als het niet kan, wil ik gerust aanpassen. Jullie kennen me al lang genoeg. Ik ga niet wenen, maar ik pas me aan. Als we niet hadden kunnen spelen, had ik me ook aangepast."

Maar hij begrijpt ook de beslissing van de stad Brussel. "Ik wil de veiligheidsdiensten ook niet verder belasten. Ik wil ook graag alle trainingen openstellen voor het publiek, maar dat kan niet. Alles blijft gesloten. De politie is op dit moment met belangrijkere zaken bezig dan ons te beveiligen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties