Wilmots heeft een duidelijke boodschap voor iedereen: "Laat ons daar mee ophouden, het onmogelijke mag je niet vragen"

Timothy Collard
Timothy Collard
| 23 reacties
Wilmots heeft een duidelijke boodschap voor iedereen: "Laat ons daar mee ophouden, het onmogelijke mag je niet vragen"
Foto: © photonews

De Rode Duivels staan nu al een poosje eerste op de FIFA-ranking. Onze nationale ploeg is op het aankomende EK in Frankrijk één van de outsiders voor de eindzege, maar bondscoach Marc Wilmots tempert de verwachtingen.

“We hebben een status te verdedigen. Die eerste plaats op de wereldranking betekent op zich niks, tenzij dit: het geeft aan dat wij de meest regelmatige ploeg in de wereld zijn gedurende drie jaar”, zegt Wilmots in Sport/Voetbalmagazine.

De bondscoach wil dan ook niet dat iedereen spreekt over een eindzege op het Europees kampioenschap. “Laat ons er mee ophouden om straks een zege op het EK te eisen. Dan schiet ik in de lach. We hebben één WK achter de rug, nadat we ons twaalf jaar niet voor een eindronde hebben kunnen plaatsen.”

"Het onmogelijke mag je niet vragen"

“Dat is hetzelfde als wanneer ik Marouane Fellaini met een pass in de diepte zou sturen, om vervolgens te concluderen dat hij niet snel genoeg is. Er zijn zaken die je op voorhand moet weten en waar je je goed bewust van moet zijn. Het onmogelijke mag je niet vragen", besluit Wilmots.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties