Groot vraagteken wie De Bruyne gaat vervangen: "Ze kunnen het allemaal"

Groot vraagteken wie De Bruyne gaat vervangen: "Ze kunnen het allemaal"
Foto: © photonews

We gaan een gokje wagen over de opstelling tegen Portugal: Carrasco en Mertens spelen op de flanken, Nainggolan en Witsel spelen op zes en acht en... Ja, wat dan? Wie wordt de vervanger van Kevin De Bruyne op 'de tien'? Daar spoot de bondscoach redelijk wat mist over.

Hij heeft immers genoeg jongens die op die positie kunnen spelen. Normaal gezien houdt hij ook zijn 4-2-3-1 aan en dus is er nog een vacante stek. Wij gokken op Mousa Dembélé of Nacer Chadli, maar Wilmots trok het hele blik open. "Nainggolan en Witsel kunnen ook een stuk hoger voetballen, net als Fellaini", zei hij.

Dembélé? Die kan je overal zetten

"We kunnen ook met één 6 en twee 10's spelen", vervolgde hij. "Alles is mogelijk. Bij Tottenham speelt Dembélé als dubbele 6, maar hij kan het ook hoger. Niemand heeft zijn technisch vermogen om de bal bij te houden. Hem kan je overal zetten. Op de flank, op het middenveld, in de aanval..."

Nacer Chadli is er natuurlijk ook nog altijd, maar die vliegt onder de radar. Vanuit het niets duikelt Wilmots hem soms op als hij hem nodig heeft. Chadli heeft de meeste ervaring op de positie achter de spits.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties