Vijf redenen waarom Genk voor de verrassing kan zorgen in play-off 1

Robby Morren
Robby Morren
| 1 reacties
Vijf redenen waarom Genk voor de verrassing kan zorgen in play-off 1
Foto: © photonews

KRC Genk doet het uitstekend in 2016. Wij vonden 5 redenen waarom de troepen van Peter Maes wel eens voor dé verrassing in play-off 1 zouden kunnen zorgen.

1 De revelatie van 2016

Racing Genk kwam bijzonder sterk uit de winterbreak. Als we de wedstrijden vanaf januari tot maart bekijken, is Genk na Club Brugge het beste team uit de competitie. De Smurfen verloren amper één wedstrijd (2-1 tegen Standard) in 2016.

2 Efficiëntie

Nog een bewijs dat de Genkse motor op volle toeren draait, is het aantal doelpunten. De laatste vijf wedstrijden vonden de Limburgers liefst 15 keer de weg naar de netten.

3 Winst tegen ploegen uit play-off 1

Lange tijd kon Genk dit seizoen amper punten rapen in topwedstrijden, laat staan een overwinning boeken. Die ban werd gebroken tijdens de afgelopen weken. Achtereenvolgens gingen play-off 1-deelnemers Zulte Waregem, Club Brugge en KV Oostende voor de bijl in de Cristal Arena.

4 Wintertransfers renderen

De transfers die Genk tijdens de winterstop realiseerde, zijn een schot in de roos. Karelis en Malinovskyi lieten al verschillende wedstrijden zien dat ze voor een kwaliteitsinjectie zorgen. In de laatste wedstrijd van de reguliere competitie mochten ook nieuwkomers Samatta en Uronen voor het eerst starten.

5 Mentale aspect

Een enorm belangrijk aspect in de eindstrijd is het mentale en net daar zit het enorm goed bij Racing Genk. De doelstelling voor het seizoen was play-off 1 halen en dat is bereikt. De druk valt weg en alles wat Genk nog kan verwezenlijken, is een bonus. Bovendien is de sfeer in de spelersgroep optimaal en tankten de spelers veel vertrouwen de voorbije weken.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties