Vermaelen staat voor grote uitdaging: "Er het beste van maken"

Aernout Van Lindt
Aernout Van Lindt vanuit Brussel
| 0 reacties
Vermaelen staat voor grote uitdaging: "Er het beste van maken"
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Thomas Vermaelen zal meer dan waarschijnlijk op links worden uitgespeeld door bondscoach Marc Wilmots. En zo zal de Rode Duivel eindelijk nog eens aan een match kunnen starten, al is het niet op zijn positie. "Het zal wennen worden", aldus Vermaelen op het persmoment.

"Ik ben al heel lang fit en ben blij dat ik zal kunnen spelen", opent de gelegenheidslinksachter de debatten in Brussel voor de afreis naar Portugal. "Op training loopt alles goed, al is matchritme natuurlijk nog iets anders. Maar ik wil wel het beste van mezelf geven."

En dat zal meer dan waarschijnlijk op linksachter zijn: "Dat is niet mijn natuurlijke positie", geeft Vermaelen toe. "Maar we zitten niet heel breed in de backs momenteel. Ik ga zeker mijn verdedigende taken wel kunnen opmerken. Meetrekken naar voren? Ik ga geen 15 keer de flank aftrekken misschien."

"We gaan er het beste van maken en aanvallend zien wat mogelijk is. Er is geen druk van de coach, maar ik train natuurlijk nooit op die positie. Wennen zal het dus zeker worden. Tegen Rusland speelde ik er ooit ook op het WK, maar toen was het maar een halfuur. Dat is dus niet te vergelijken."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

La Liga

Nieuwste reacties