Hasi heeft werk voor de boeg richting play-offs

Hermès Van Damme
| 2 reacties
Hasi heeft werk voor de boeg richting play-offs
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Nog enkele dagen en Anderlecht begint na de interlandbreak aan play-off 1. Besnik Hasi was de coach die ooit in play-off 1 kwam, zag en de titel pakte toen hij John van den Brom opvolgde. Nu heeft hij zelf heel wat werk op de plank staan voor de eindstrijd.

Vergeleken met vorig jaar staat Anderlecht er slechter voor bij de start van de play-offs. Vorig seizoen hadden ze 57 punten weten te vergaren, evenveel als kampioen AA Gent en amper vier minder dan leider Club Brugge.

Dit seizoen is de kloof met Gent 5 en met blauw-zwart 9 punten. En ook al worden de punten nu door twee gedeeld, er is toch wel degelijk een serieuze kloof met de top-2. En dus is het aan Hasi om in de play-offs voor oplossingen te zorgen.

Evenwicht zoeken

Het begint al slecht in de play-offs, want Steven Defour is er niet bij door een schorsing. Toch heeft hij met Badji, Dendoncker en Tielemans nog keuzes genoeg. Hij moet zijn ploeg natuurlijk wel op een goede manier opstellen.

Daarvoor heeft Hasi ook stevige mensen staan : Acheampong, Djuricic, Praet et Okaka. En ook Matias Suarez kan een valable oplossing zijn, terwijl Sylla op verschillende plaatsen kan depanneren. Toch is het vooral de defensie die soms wankel staat.

Veel geblesseerden, veel schuiven achterin, het is niet altijd simpel voor Anderlecht. Daarom is het net mer dan ooit tijd om eens een typedefensie te laten staan. Het kan de automatismen enkel doen verbeteren.

Het niveau moet omhoog

Er waren een aantal goede prestaties dit seizoen, maar veel constanten zaten er niet in het spel van paars-wit. En dat moet dus anders en beter in de play-offs. Dat het enkel topmatchen zijn die worden gespeeld is misschien in het voordeel van Anderlecht.

Te vaak werden topwedstrijden namelijk afgelost met dramatisch puntenverlies (Waasland-Beveren, Moeskroen, ...). Als Hasi van de titel wil dromen met zijn ploeg, dan moet het simpelweg beter. Zondag staat met Genk meteen een eerste test op het programma.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties