Fan heeft een idee na monsterboete STVV: "Geld dat wij terugkrijgen meteen aan de club geven"

Redactie
| 5 reacties
Fan heeft een idee na monsterboete STVV: "Geld dat wij terugkrijgen meteen aan de club geven"
Foto: © photonews

Volg STVV nu via WhatsApp!

STVV zal diep in de buidel moeten tasten nadat het de regels van de wereldvoetbalbond (FIFA) overtrad. De overkoepelende federatie legde de Truienaars een boete van om en bij de 55.000 euro op. De fans hebben echter een plan.

Sint-Truiden moet 60.000 Zwitserse frank (54.960 euro) betalen voor het niet naleven van de regels inzake 'third-party ownership'. Dat besliste de FIFA nadat de Belgische promovendus een derde partij mee liet investeren in spelers.

Het betreft de Crowdfunding Campagne die vorig jaar werd georganiseerd om de Griekse speler Panagiotis Kynigopoulos een tweejarig contract aan te bieden ter lancering van zijn spelersloopbaan. Fans konden toen via Kickers.net investeren in de speler, maar dat mag nu niet volgens de FIFA.

Alles leek in orde

"Samen met de voorzitters van de andere supportersclubs hebben wij een paar keer samen gezeten met de mensen van Kickers.net en alles leek in orde”, zegt Mario Lelièvre voorzitter van supportersclub Grankanaria.

“Ik heb ook meteen zoals elke andere supporter met een hart voor de club zou doen: mijn schouders onder dit project gezet. Ik was ergens fier dat mijn club als eerste in België met zoiets naar buiten kwam."

Maar uiteindelijk bleek het toch niet te mogen. "Er waren blijkbaar enkele zaken niet in orde rond het project. Ik had gehoopt dat het kinderziektes waren, maar niet dus. De mensen die geïnvesteerd hebben, die krijgen wel hun geld netjes teruggestort."

En daarom komt Lelièvre met een uniek plan op de proppen. "Ik hoef mijn geld niet terug. De club heeft het financieel moeilijk momenteel, en nu komt dit er nog eens bovenop. Ik wil mijn club zo hoog mogelijk zien spelen en niet zien failliet gaan door zo een dom voorval."

Geef het geld opnieuw aan de club

"Ik wil dan via deze weg ook een oproep doen aan alle mede-investeerders om eens je de centen terug op je rekening hebt staan, ze gewoon opnieuw door te storten naar de rekening van de club om zo deze boete mee helpen te bekostigen."

"Dat geld waren we sowieso kwijt. Dat je aan het project geld kon verdienen als Kyn het goed deed in de toekomst of bij een eventuele lucratieve transfer daar sta je als supporter niet bij stil als je zoiets doet, dat doe je automatisch uit liefde voor de club."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 2

Nieuwste reacties