Matchwinnaar Ronaldo legt criticasters het zwijgen op

Caroline Tonnelier
| 47 reacties
Matchwinnaar Ronaldo legt criticasters het zwijgen op
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Vooraf gaven weinigen een cent voor de overwinningskansen van Real Madrid in Camp Nou. De strijd tussen BBC en MSN? Slechts een eeuwige Madrileense optimist die erin geloven dat BBC de overhand zou halen. Die eeuwige optimist kreeg echter gelijk.

Cristiano scoort niet tegen de toppers. Neen, hij scoort alleen in makkelijke overwinningen, en vooral buitenshuis. Kritiek die al zowat het ganse seizoen te horen is. De revanche voor de Portugees zal ongetwijfeld zoet smaken.

Ronaldo zelf bezorgde Real immers de drie punten, met de beslissende 1-2 en dat net nadat Sergio Ramos met zijn tweede geel van het veld gestuurd werd. Een voorspelbare uitsluiting, want de scheidsrechter was al vanaf het begin erg gul met de kaarten. De partij was dan ook behoorlijk bitsig, zoals wel vaker in een Barça-Real natuurlijk.

Drie op drie voor BBC, maar...

Even voor het doelpunt van Ronaldo had Bale de Madrilenen eigenlijk al op voorsprong gezet, maar zijn doelpunt werd onterecht afgekeurd. Het had de triomf van BBC compleet gemaakt, want Benzema was de man die de eerste bezoekende goal maakte.

De eerste die lachte in Camp Nou was nog Gerard Piqué. Scoren tegen de aartsrivaal: een droom voor de verdediger, maar zonder overwinning uiteraard weinig waard.

De openingsgoal van Piqué was net voor het uur gevallen. Een eerste echt hoogtepunt, want voordien kregen we toch een behoorlijk tegenvallende Clásico te zien.

Om de titelstrijd nieuw leven in te blazen, komt deze overwinning te laat voor Real Madrid. Met het oog op de Champions League kan het hen een boost van zelfvertrouwen geven. Zinédine Zidane gaat sowieso de geschiedenisboeken in als de eerste coach sinds 2007 die zijn eerste Clásico als Real-trainer kan winnen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

La Liga

Nieuwste reacties