De beste dribbelaar in de Premier League? Dat is een Belg! (en het is niet Hazard of De Bruyne)

Timothy Collard
Timothy Collard
| 7 reacties
De beste dribbelaar in de Premier League? Dat is een Belg! (en het is niet Hazard of De Bruyne)
Foto: © Photonews

Er lopen heel wat fijnbesnaarde voetballers rond in de Premier League, maar de beste dribbelaar op de Engelse velden is toch maar mooi een Belg! Als het aankomt op het percentage van meeste geslaagde dribbels, dan kan niemand aan Mousa Dembele tippen.

Dembele staat erom bekend dat hij als geen ander een bal kan bijhouden en kan afschermen. Onze landgenoot speelt bovendien een beresterk jaar bij Tottenham Hotspur en dat bewijzen ook de statistieken.

Zo is Dembele namelijk de speler met het minst onsuccesvolle dribbels. In vergelijking met enkele andere dribbelaars (Mahrez, Zaha, Martial, Sanchez en Hazard, nvdr.) gaat Dembele veel minder vaak een dribbel aan, maar toch zijn zijn statistieken geweldig.

  • 84 dribbels
  • 77 succesvol
  • 7 onsuccesvol

Willian volgt op ruime afstand

De centrale middenvelder kan een succesratio van 92% voorleggen. 84 keer zette hij een dribbel in, 77 keer was het een succesvolle en slechts 7 keer verspeelde Dembele de bal. Ter vergelijking: zijn eerste achtervolger – Willian – heeft een succesratio van… 68%.

Het is duidelijk dat een buitenspeler of een meer aanvallende schakel vaker de bal zal verliezen omdat hij vaker een dribbel aangaat, maar toch… Het zijn en blijven straffe cijfers, Mousa!

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties