Voorzitter La Liga: "Premier League mag niet de NBA van het voetbal worden"

Maarten Pottie
| 6 reacties
Voorzitter La Liga: "Premier League mag niet de NBA van het voetbal worden"

De Premier League wordt nog altijd beschouwd als de grootste voetbalcompetitie ter wereld. De voorzitter van La Liga, Javier Tebas, wil daar verandering in brengen.

Volgens hem is het aan de Primera Division om de financiële kloof met Engeland sluiten. Anders zou de Premier League 'de NBA van het voetbal worden'. In 2013-2014 bracht de Premier League ruim 4 miljard euro op, tegenover amper 1,9 miljard voor La Liga.

Meerdere competities per sport

"Wij willen groeien zodat de Engelse competitie niet de grootste ter wereld wordt en we op hetzelfde niveau kunnen blijven", aldus Tebas. "Ze mogen niet altijd een stap voor zijn op de rest. Eén enkele competitie in een sport, zoals de NBA, is slecht voor het voetbal."

"We willen beter werk leveren in de sponsordeals en voor TV rechten, zo kunnen we snel meer verdienen." Volgens de ex-advocaat hebben de Spaanse teams wel een stapje voor. Door de crisis hebben de clubs hun kapitaal beter besteed, ze werken nu hard om jonge talenten te vinden." In de Premier League kopen ze meer topspelers en de beste trainers volgens Tebas.

Mirakel van Leicester

Ondanks alles is de voorzitter van de Spaanse competitie wel verheugd met titelkansen van Leicester CIty. Voor hem is dat het bewijs dat geld niet alles kan kopen. Voetbal blijft onvoorspelbaar en dat is een heel positief iets.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties