De al bloedstollende titelstrijd in tweede klasse krijgt morgen mogelijk nog een verrassende wending

Sean Raab
| 90 reacties
De al bloedstollende titelstrijd in tweede klasse krijgt morgen mogelijk nog een verrassende wending
Foto: © photonews

WS Bruxelles staat op de derde plaats in tweede klasse met een punt achterstand op de leiders. Antwerp en Eupen staan gedeeld eerste en nemen het zaterdag tegen elkaar op in de bloedstollende titelstrijd. WS Bruxelles kan immers roet in het eten gooien voor de titelfavorieten. John Bico licht toe.

Het drama loopt hoog op in tweede klasse. Mogelijk bezorgt een beslissing van de KBVB WS Bruxelles een nieuwe titeldroom. Eupen en Antwerp zouden in dat geval een nachtmerrie beleven.

Niet speelgerechtigd

In oktober speelde WS Brussel namelijk gelijk tegen Seraing, maar die stelden toen de niet-speelgerechtigde Jeffrey Rentmeister op. White Star-coach John Bico doet zijn verhaal aan de RTBF: "Als de KBVB de reglementen respecteert, dan moeten we twee punten extra krijgen. Een zege volstaat dan volgend weekend voor de titel", klinkt het hoopvol bij de trainer.

Licentie

Mogelijk hebben Antwerp en Eupen de situatie niet meer zelf in handen op de laatste speeldag. Toch is dat niet het einde van het verhaal. WS Brussel kreeg wegens schulden en de stadionproblematiek namelijk geen licentie en mag dus niet in de Jupiler Pro League uitkomen.

Spelen de hoofdstedelingen kampioen, dan promoveert momenteel de nummer twee naar eerste. Momenteel vecht de club die beslissing aan bij het Belgisch Arbitragehof van de Sport. De zitting vindt volgende week maandag plaats, de dag na de laatste speeldag.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e klasse

 Promotion Play-offs - Finale (H)
Lommel SK Lommel SK 1-1 SK Deinze SK Deinze

Nieuwste reacties