De affaire WS Brussels werpt opnieuw een schaduw over tweede klasse

Julien Denoël
| 15 reacties
De affaire WS Brussels werpt opnieuw een schaduw over tweede klasse
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

De KBVB besliste na een vijftal maanden dat het Seraing dan toch een aantal forfaitnederlagen zou aansmeren voor het inzetten van een niet-gekwalificeerde speler (Rentmeister). En zo gingen de poppen aan het dansen in tweede klasse.

Wat verwijt men Seraing exact? Dat het Jeffrey Rentmeister via het elektronische systeem Kick-off heeft aangesloten toen het een transferverbod had.

Maar: de club heeft daarover geen enkele macht, want het is de commissie die over de aansluitingen gaat die elke transfer moet goedkeuren. Zij hebben de transfer dus wel degelijk goedgekeurd, ook al mocht dat niet vanwege het transferverbod.

Toen bleek dat de FIFA zich ging moeien in het debat en wilde de transfer nietig verklaren. De KBVB moest in actie schieten om zo snel mogelijk de matchen waarin Rentmeister speelde in een forfait om te zetten. Het wilde daarmee echter zo lang mogelijk wachten, tot er geen kwaad meer kon geschieden. De goede prestaties van WS Brussels stuurden echter meer dan roet in het eten ...

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e klasse

Nieuwste reacties