Hoe staat het met de titelstrijd in de andere competities? Vooral in Nederland en Spanje is het nog razendspannend

Pieter De Clerck
| 3 reacties
Hoe staat het met de titelstrijd in de andere competities? Vooral in Nederland en Spanje is het nog razendspannend
Foto: © Photonews

Dankzij ons unieke play-off-systeem kan de Belgische titelstrijd nog alle kanten uit. In Italië, Engeland en Frankrijk is de kampioen al bekend, maar er zijn nog een aantal competities die aan hun slotakkoord beginnen én waar de spanning vanaf druipt.

Duitsland

In het land van bier en braadworst schieten er nog twee titelkandidaten over. Het gaat om Bayern München -of wat had u gedacht- en Borussia Dortmund. Al heeft De Rekordmeister een serieuze voorsprong want met nog twee wedstrijden voor de boeg staat de leider vijf punten voor op Dortmund.

In Dortmund moeten ze dus al hopen dat Bayern twee keer verliest én zelf moeten ze twee keer winnen om de titel alsnog naar zich toe te trekken.

De kalender

BAYERN MÜNCHENBORUSSIA DORTMUND
FC Inglostadt 04 uitEintracht Frankfurt uit
Hannover 96 thuisFC Köln thuis

Nederland

Onze Noorderburen weten dit weekend wie hun nieuwe landskampioen wordt. Zondag moeten zowel Ajax als PSV aan de bak in hun laatste wedstrijd van het seizoen. Beide ploegen hebben 81 punten en dus is het razendspannend. Als de nummers één en twee in de stand zondag hetzelfde doen, pakt Ajax de titel dankzij een beter doelsaldo.

De kalender

AJAXPSV
De Graafschap uitPec Zwolle uit

Spanje

In de straten van Barcelona en Madrid is de spanning werkelijk niet meer te houden. Op twee wedstrijden van het einde, kunnen er nog drie ploegen een greep doen naar de titel. Barcelona en Atlético Madrid staan met 85 punten nipt boven Real Madrid dat één luttel puntje minder heeft.

Ter uwer informatie: in tegenstelling tot bij ons, is het in Spanje niet het doelsaldo maar het onderlinge resultaat dat de doorslag geeft bij een gelijke stand op het einde van de rit.

De kalender

BARCELONAATLÉTICOREAL
Espanyol thuisLevante UD uitValencia CF thuis
Granada CF uitCelta de Vigo thuis

Deportivo La Coruña uit

Onderlinge resultaten

BARCELONAALTLÉTICOREAL
Atlético 2-1Barcelona 1-2Barcelona 0-4
Real 1-2Real 1-1Atlético 0-1

Barcelona doet het met drie overwinningen en één verloren duel dus beduidend beter dan zijn councurrenten die elk één keer wonnen, twee keer verloren en één keer gelijkspeelden.

Rusland

Ook in Rusland is er nog veel mogelijk. CSKA Moskou staat er aan de leiding met 53 punten, op de hielen gevolgd door FK Rostov dat 51 punten op de teller heeft. En dan zijn er nog FK Krasnodar en Zenit St. Petersburg die samen op de derde plaats staan met 49 punten. Alles kan er dus nog gebeuren, al zullen we nog even moeten wachten om te weten wie de strijd naar zich toetrekt. In Rusland staan er er nog vier speeldagen op de agenda.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Bundesliga

Nieuwste reacties