Ontdek de speelsteden van het EK: Lens

Maarten Pottie
| 0 reacties
Ontdek de speelsteden van het EK: Lens

Op 10 juni gaat het Europees kampioenschap in Frankrijk van start. 24 landen strijden om de hoofdprijs. Dit doen ze in 10 stadions in 10 verschillende steden. In deze reeks stellen wij die aan u voor.

Het stadion

Het Stade Bollaert-Delelis is de thuis van tweedeklasser RC Lens en biedt plaats aan 38.000 mensen, best groot voor een stad met 36.000 inwoners. Het stadion is geopend in 1933 en ontworpen door Gustave Spriet. Eerst was het onduidelijk of Lens een speelstad kon zijn voor dit EK, omdat hun tempel vernieuwd moest worden. Uiteindelijk kregen ze toch groen licht en werd er 70 miljoen euro geïnvesteerd in de renovatie.

De wedstrijden

In Lens worden vier EK-matchen gespeeld. De eerste is Albanië-Zwitserland op 11 juni. Daarna is er het Brits duel, Engeland tegen Wales op 16 juni. De laatste groepsmatch is er een uit groep D, Tsjechië neemt het op 21 juni op tegen Turkije. De laatste wedstrijd in het Stade Bollaert-Delelis is een achtste finale op 25 juni.

Bezienswaardigheden

Lens ligt in Nord-Pas-de-Calais, vlakbij de grens met België. Er is een fanzone met groot scherm, op het Place Jean Jaurès is er plaats voor 18.000 man. Lens was een mijnstad en vanop de heuvels die de mijnbouw heeft achtergelaten, heb je machtige uitzichten over het mooie landschap. Ga zeker eens op verkenning! Er is ook een bijhuis van het beroemde Louvre, het Louvre-Lens werd opgericht in 2012 en is een bezoekje waard.

Horeca/Shopping

Drinken kan je doen in The Irish Tavern, een voetbalpub met 16 bieren op de tap en 50 soorten whiskey. Streetfood in Lens draait om de aardappel, als frietje of gevuld met vlees of kaas. Tegenover het station is er La LOCO, een restaurant dat lokale keuken (met veel aardappel) brengt, met ernaast ook een café en een club.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties