Polen voorgesteld: Ene Robert zit er op recordkoers
Johan Walckiers
Johan Walckiers
| 0 reacties

Lewandowski is natuurlijk de huidige topschutter

Polen voorgesteld: Ene Robert zit er op recordkoers
Foto: © photonews

Polen heeft een rijk verleden op het WK, maar op het EK is het tot nu toe nog niet veel soeps geweest. Kunnen ze daar nu verandering in brengen met een Robert Lewandowski in de vorm van zijn leven?

Geschiedenis op het EK

Polen nam in 2008 voor de eerste keer deel aan een Europees kampioenschap. Op WK's hadden ze al naam voor zich gemaakt en het was dus vrij bizar dat het zo lang duurde eer de Polen zich eens konden plaatsen voor een EK.

Polen plaatste zich als eerste in zijn kwalificatiereeks, maar het toernooi zelf zou een teleurstelling worden. In een groep met Duitsland, Kroatië en Australië behaalden ze slechts één punt.

In 2012 waren ze automatisch geplaatst als organisatoren van het toernooi, samen met Oekraïne. Ook dat werd een serieuze domper, want ze slaagden er niet in één keer te winnen. Met twee punten eindigden ze laatste in hun groep achter Rusland, Griekenland en Tsjechië.

Topschutter

Die moeten we u waarschijnlijk niet voorstellen. Natuurlijk is dat Robert Lewandowski. De spits van Bayern München maakte er voor zijn land ook al 34 in 73 matchen. Niemand die eraan twijfelt dat hij ooit de grote Wlodzimierz Lubanski gaat voorbijsteken. De Poolse legende scoorde 48 keer voor zijn land.

Meeste caps

Even om mee te geven: de Poolse recordinternational is nog steeds Michal Zewlakow (102), lang actief in België bij Moeskroen en Anderlecht. De actieve international die momenteel het meeste caps heeft is Jakub Blaszczykowski met 75.

Prijzen

/

Blikvangers

Moeten we zijn naam nog vermelden? Toch beschikt Polen over nog heel wat talent zoals Szczesny, Piszczek en Blaszczykowski. Klik HIER voor meer moeilijk te schrijven uitblinkers!

Babes

Geen gebrek aan schoon volk in Polen, zoveel is duidelijk! We kunnen alleen maar hopen dat er met de ploeg een hele hoop afzakken naar Frankrijk. Klik HIER om de Poolse babes te bewonderen!

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties