Duitsland ontleed: zwakke punten? Welke zwakke punten?

Duitsland ontleed: zwakke punten? Welke zwakke punten?
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Elk land heeft zijn sterktes en zwaktes. Wij gingen op zoek naar de sterke punten van elk land, de uitblinkers per linie... Hierbij: Duitsland. Het land waar iedereen bang van is.

Doel:

We bedoelen maar: in elke linie heeft Duitsland de absolute wereldtop rondlopen. In doel staat Manuel Neuer, die met Thibaut Courtois wedijvert voor de titel van beste doelman ter wereld. Momenteel wint de goalie van Bayern München nog op punten en palmares. De tweede doelman, Ter Stegen, speelt trouwens bij Barcelona.

Verdediging:

Hummels, Höwedes, Boateng, Badstuber,... Bon, het zijn niet de elegantste voetballers, maar probeer er maar eens voorbij te gaan. Lengte, kracht, snelheid,... Alles zit erin.

En daarnaast is er weer heel wat jong geweld op komst. Nee, over de verdediging hoeft Löw zich ook geen zorgen te maken. Niet dat we denken dat hij dat deed.

Middenveld:

Het strafste deel van de Mannschaft volgens ons. Als je moet gaan kiezen wie je gaat zetten, heb je een luxeprobleem. Khedira, Draxler, Schürrle, Müller, Podolski, Kroos, Özil.

Zou je als Duits bondscoach niet enkel met middenvelders willen spelen? Löw lost het soms al op door Müller als spits uit te spelen. En we moeten zeggen, die doet dat daar niet slecht.

Aanval:

Zoals hierboven gezegd wordt Müller dikwijls als aanvaller gebruikt. Maar met Mario Götze en Mario Gomez lopen daar nog een paar jongens rond die een goal kunnen maken. Conclusie: wie de Mannschaft verslaat, wordt volgens ons Europees kampioen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

EK

Nieuwste reacties