Cercle Brugge heeft duidelijk profiel van nieuwe coach voor ogen: "Dat is hier de traditie, hé"

Timothy Collard
Timothy Collard
| 15 reacties
Cercle Brugge heeft duidelijk profiel van nieuwe coach voor ogen: "Dat is hier de traditie, hé"
Foto: © photonews

Volg Cercle Brugge nu via WhatsApp!

Cercle Brugge zag eerder deze week met Fred Vanderbiest zijn hoofdcoach opstappen. De Brusselaar hield het voor bekeken in het Jan Breydelstadion en tekende ondertussen al een contract bij reeksgenoot Royal Antwerp FC. En dus moet Cercle op zoek naar een nieuwe T1.

“We hebben een moeilijk jaar achter de rug”, opent Cercle-woordvoerder Pol Van Den Driessche in een gesprek met Voetbalkrant.com. “Er waren nogal wat afvloeiingen, maar langs de andere kant is dat ook een uitdaging. Er zullen binnen alle geledingen van de club nieuwe mensen komen en we kunnen met een propere lei starten.”

"Zelfs de supporters doen al suggesties" (lacht) - Pol Van Den Driessche

En met een nieuwe trainer… “Er circuleren al wat namen, hé. En zelfs de supporters doen suggesties” lacht Van Den Driessche. “Lang zal het allemaal niet duren vooraleer we een nieuwe trainer hebben.”

“Het is toch al eind mei. In principe is het de bedoeling om de trainingen rond 20 juni te hervatten. Dus erg veel tijd hebben we niet meer. Bovendien zal ook de spelersgroep nog versterkt moeten worden”, beseft de woordvoerder van de Vereniging.

(opnieuw) Belgische trainer

Wat de trainer betreft, zal Cercle naar goede gewoonte op zoek gaan naar een Belgische oefenmeester. “Dat is een beetje de traditie, hé. Ik heb hier al zeven trainers meegemaakt en daarvan was Foeke Booy de enige buitenlander.”

“Verder zijn we er ons ook van bewust dat we geen toptrainer zullen halen. Wij voeren een strak budgettair beleid en zullen te allen tijde binnen de lijntjes kleuren", besluit Van Den Driessche.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e klasse

Nieuwste reacties