Lombaerts houdt niet van vergelijken: "Denayer de vervanger van Kompany? En wie is dan de nieuwe Lombaerts? Ocharme die jongen!"

Timothy Collard
Timothy Collard vanuit Lausanne
| 20 reacties
Lombaerts houdt niet van vergelijken: "Denayer de vervanger van Kompany? En wie is dan de nieuwe Lombaerts? Ocharme die jongen!"
Foto: © Photonews

Als alles volgens plan verloopt dan vormen Nicolas Lombaerts en Jason Denayer straks het vaste centrale verdedigingsduo op het EK in Frankrijk. De ervaren Lombaerts (31) zal de jonge Denayer (20) onder zijn arm moeten nemen, al kan die laatste best wel al zijn plan trekken.

Wilmots schoof eerder Jason Denayer al naar voor als de vervanger van Vincent Kompany. Lombaerts speelde al drie keer – en trainde ook al genoeg – samen met de jongeling. Hoe schat hij hem in? “Dat klikt prima, hé. Als ik iets tegen hem zeg, dan zal hij wel luisteren.”

“Maar ik heb hem ook gezegd dat hij op mij mag roepen als ik iets fout doe, en dat doet hij dan ook. Naast het veld is hij dan misschien wel een timide persoon, maar op het veld coacht hij meer dan voldoende.”

"Op wie lijk ik en wie is de nieuwe Lombaerts?

Dat er in Denayer een (mogelijk) nieuwe Kompany schuilt, werd al vaker gezegd. Al vergelijkt Lombaerts niet zo graag spelers. “Denayer is snel, sterk verdedigend en kan voetballen, maar… Het is niet zo dat er naar een exacte kopie van Vincent moest gezocht worden, toen die geblesseerd uitviel.”

“Je gaat als Denayer uitvalt, hout vasthouden dat dat niet gebeurt, toch ook niet op zoek naar de nieuwe Denayer, hé? En op wie lijk ik dan?”, grapte Lombaerts. “En… wie is dan de nieuwe Lombaerts? Ocharme die jongen...” (lacht)

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties