Had Wilmots enkel rekening gehouden met statistieken, dan was dit zijn opmerkelijke selectie (met onder meer Proto, Ojo en Simaeys!)

Timothy Collard
Timothy Collard
| 5 reacties
Had Wilmots enkel rekening gehouden met statistieken, dan was dit zijn opmerkelijke selectie (met onder meer Proto, Ojo en Simaeys!)

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Marc Wilmots moest zijn officiële EK-selectie reeds op 31 mei bekendmaken. Maar mochten we enkel en alleen rekening houden met de statistieken, zou de kern van de Rode Duivels er hélemaal anders uitzien.

Onlangs kon u hier op Voetbalkrant.com al een interview lezen met de mensen van SAS (specialist in data analytics). Peter Toback legde toen tot in de puntjes uit hoe het gebruik van statistieken het leven van een voetbalcoach van vergemakkelijken.

We vroegen de mensen van SAS om ook even een – op basis van de statistieken van het voorbije seizoen – een ideale EK-selectie op te stellen. Er werd door gebrek aan informatie geen rekening gehouden met de Jupiler Pro League, dus van een Jordan Lukaku, Thomas Meunier, Jean-François Gillet of Christian Kabasele is geen spoor.

Ojo, Kums, Proto en Mirallas

Er werd rekening gehouden met heel wat andere Europese competities, waaronder ook de Eredivisie en de Russische competitie. Ook de statistieken van de Champions League en de Europa League werden erop nagekeken.

En zo kwamen de mensen van SAS uit bij een best opmerkelijke selectie van 23 namen. Er werd rekening gehouden met een minimum van 3 keepers, 8 verdedigers, 4 verdedigende en 4 aanvallende middenvelders en 4 aanvallers. Sommige van onderstaande spelers zal Marc Wilmots wellicht nooit selecteren, maar op basis van hun statistieken, scoren ze beter dan enkele andere concurrenten op hun positie.

De selectie

Doelmannen: Courtois (Chelsea), Casteels (Wolfsburg), Proto (Anderlecht)

Verdedigers: Vermaelen (Barcelona), Alderweireld (Tottenham), Vertonghen (Tottenham), De Laet (Leicester City/Middlesbrough), Simaeys (Samara), Ciman (Montreal Impact), Denayer (Manchester City/Galatasaray, Stijn Wuytens (Willem II/AZ)

Middenvelders: Dembele (Tottenham), Kums (Gent), Ojo (Willem II), Dendoncker (Anderlecht), Mertens (Napoli), De Bruyne (Manchester City), Carrasco (Atlético), Hazard (Chelsea)

Aanvallers: Origi (Liverpool), Lukaku (Everton), Benteke (Liverpool), Mirallas (Everton)

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties