Vier tegengoals, maar Wilmots heeft lak aan privégesprekken: "Je kan er nog twee uur over discussiëren"

Diederik Geypen
Diederik Geypen vanuit Bordeaux
| 3 reacties
Vier tegengoals, maar Wilmots heeft lak aan privégesprekken: "Je kan er nog twee uur over discussiëren"
Foto: © photonews

Volg België nu via WhatsApp!

In de drie oefeninterlands richting het EK slikten de Rode Duivels vier tegengoals. Een gebrek aan communicatie lag aan de basis van de fouten, maar daar ging Marc Wilmots nog niet individueel op in.

Een opvallend feit toch wel twee dagen voor de groepsmatch tegen Italië. "Ik neem de tactische richtlijnen liever op het veld door", verdedigde Wilmots zaterdag het uitblijven van individuele gesprekken. "Zo pikken de spelers zaken veel sneller op."

"We kunnen over de fouten nog twee uur discussiëren. Maar dat zal er niets aan veranderen. We kwamen op verschillende vlakken te kort. Dat weten mijn spelers. Jan (Vertonghen, red.) is iemand die met zijn ervaring van bij Tottenham de defensie meer moet leiden."

Een bepaalde tactiek kan met één actie in duigen vallen, dat is het gevaar van een toernooi

Toch beseft de bondscoach dat voetbal geen exacte wetenschap is. "Voor de match zei ik al dat Frankrijk het moeilijk zou krijgen tegen de Roemenen, die vochten voor hun leven."

"Met een beetje pech stond Frankrijk nu met nul punten. Want één actie kan een tactiek in duigen doen vallen. Dat is het gevaar van een toernooi. Voor mij is dat geen les. Ik zit al twintig jaar in het voetbal."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties