Wilmots moet zich blijven verdedigen: "Lombaerts? Ook op de GPS was het duidelijk"

Diederik Geypen Cédric De Volder
Diederik Geypen en Cédric De Volder vanuit Bordeaux
| 12 reacties
Wilmots moet zich blijven verdedigen: "Lombaerts? Ook op de GPS was het duidelijk"
Foto: © Photonews

Volg België nu via WhatsApp!

Nicolas Lombaerts is naar huis. Dat is ondertussen héél duidelijk. Maar Marc Wilmots moet zich blijven verdedigen voor zijn beslissing. En het begint de bondscoach te ergeren.

"Ik snap de heisa niet", foetert Marc Wilmots. "Deze beslissing is al op dertig mei genomen, hé. Ik ben altijd duidelijk en transparant geweest in de communicatie. Tegenover Nicolas Lombaerts, de andere spelers én de buitenwereld. De media willen sensatie zoeken."

En toch blijft de verdediger van Zenit volhouden dat hij fit is voor de groepswedstrijden. "Ik heb op training een GPS bij met gegevens over elke speler", verdedigt das Kampfschwein zich. "Het was duidelijk."

Nicolas Lombaerts heeft sinds eind april geen wedstrijd meer gespeeld

Marc Wilmots

"Nicolas was de man die het minst had gelopen. Ik heb de voorbije dagen meermaals herhaald dat individueel trainen en aansluiten bij de groep nog iets anders is dan wedstrijden spelen op het hoogste niveau."

Groep telt, individu niet

"Nicolas heeft sinds eind april geen wedstrijd meer gespeeld. Ik kan toch het risico niet nemen om iemand op te stellen op het EK die al acht weken geen match meer in de benen heeft? Ik heb de beste beslissing genomen voor de groep."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties