Rode Duivels (met Kabasele) reageren op het vertrek van Nicolas Lombaerts

Sander De Graeve Cédric De Volder
Sander De Graeve en Cédric De Volder vanuit Bordeaux
| 1 reacties
Rode Duivels (met Kabasele) reageren op het vertrek van Nicolas Lombaerts

Volg België nu via WhatsApp!

Nicolas Lombaerts maakt niet langer deel uit van de EK-selectie van de Rode Duivels. De verdediger nam gisteren afscheid en stapte meteen op een vliegtuig naar Brussel. Zijn ploegmakkers reageren.

Eerst en vooral dit. Marc Wilmots moet zich blijven verdedigen voor zijn keuze om de ervaren Nicolas Lombaerts - een basispion bij de Rode Duivels - naar huis te sturen. Dat kan je HIER nog eens nalezen.

Nicolas Lombaerts heeft zijn plaats in onze groep. Ik begrijp dat hij heel ontgoocheld is

Jean-François Gillet

"Het is heel jammer dat Nicolas naar huis is", vertelt Jean-François Gillet. "We zijn een hechte vriendengroep, hé. Bovendien heeft Lombaerts zijn plaats in onze groep. Ik begrijp dat hij heel ontgoocheld is."

"Al heb ik begrip voor de beslissing van de coach", besluit de doelman. "Het was vanaf dag één in Frankrijk eigenlijk duidelijk dat er nog iemand moest afvallen. Dat is nu ook gebeurd."

We moeten vooruit kijken. De wedstrijd tegen Italië komt eraan

Divock Origi

"Nicolas is iemand die heel goed in de groep ligt. Iedereen kan het goed met hem vinden", vertelt Divock Origi. "Maar het is nu eenmaal zo dat we vooruit moeten kijken. De wedstrijd tegen Italië komt eraan."

"Lombaerts is nog bij de groep geweest om afscheid te nemen en ons succes te wensen vooraleer hij naar de luchthaven vertrok. Het is heel jammer, maar de coach heeft een keuze gemaakt." Bekijk hieronder de reactie van Origi. Opgelet, het laden van het filmpje kan enkele ogenblikken in beslag nemen.

En wat zegt Christian Kabasele?

"Ik heb er eigenlijk nooit aan gedacht dat ik nog kon afvallen", aldus de vervanger van Lombaerts. "Bij mijn aankomst heeft de coach heel duidelijk uitgelegd dat ik bij de EK-selectie kwam."

"De medische staf heeft een beslissing genomen over de blessure van Nicolas. Ik denk dat de situatie de voorbije weken duidelijk was voor iedereen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties