EK-weetje van de dag Duivelse ervaring: Deze mannen speelde al het meest voor ons land

Maarten Pottie
| 1 reacties
Duivelse ervaring: Deze mannen speelde al het meest voor ons land
Foto: © Photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Vandaag moeten onze landgenoten het opnemen tegen Ierland. Bij de Rode Duivels loopt er eentje rond met veel internationale ervaring, maar geen enkele speler van de huidige kern ziet een record in de buurt komen.

Timmy Simons zette een punt achter zijn internationale carrière in 2014. De kapitein van Club Brugge speelde maar liefst 93 interlands, goed voor een zilveren medaille in de ranglijst. Goud is nog altijd voor Jan Ceulemans, de aanvaller kwam 96 keer in actie voor de Rode Duivels en scoorde 23 keer. Franky Van der Elst en Eric Gerets delen de derde plaats met 86 optredens.

De mannen van nu

Dan moet de huidige kern toch nog wat ervaring opdoen, Sterke Jan is voorlopig recordhouder van deze generatie. Vertonghen begint straks aan zijn 81ste interland, dan zou hij samen met Paul van Himst op de zevende plaats aller tijden staan. In de top tien laat hij Bart Goor en Georges Grun achter zich.

Als we verder kijken dan de top tien komen we nog wat EK-gangers tegen. Marouane Fellaini staat op positie twaalf met 71 interlands, eentje minder dan de geblesseerde Vincent Kompany. Voor Axel Witsel was de wedstrijd tegen Italië zijn zeventigste optreden voor de Rode Duivels, hij deelt de dertiende plaats met bondscoach Marc Wilmots en Lorenzo Staelens.

Verder staan Eden Hazard en Mousa Dembélé nog in de top twintig. De huidige kapitein van onze nationale trots heeft al 67 keer voor België gespeeld en deelt de zeventiende plaats met Georges Heylen. Dembélé zit aan 65 optredens, dat levert hem een negentiende plek op, vlak voor Jean-Marie Pfaff en Jef Jurion.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties