Wilmots heeft zijn huiswerk gemaakt: "Zo stop je Zlatan Ibrahimovic af"

Cédric De Volder
Cédric De Volder vanuit Bordeaux
| 10 reacties
Wilmots heeft zijn huiswerk gemaakt: "Zo stop je Zlatan Ibrahimovic af"

Marc Wilmots rekent zich nog niet rijk tegen Zweden. De bondscoach weet dan ook perfect hoe de Rode Duivels het moeten aanpakken tegen de Scandinaviërs. En hij legt ook uit hoe Zlatan Ibrahimovic aan banden kan worden gelegd.

"Zweden is een fysiek sterke tegenstander", heeft Marc Wilmots de Scandinaviërs al ontleed. "Het is een ploeg waartegen je het op kracht niet zal halen. Bovendien is het ook opletten bij stilstaande fases."

Maar de Belgische bondscoach heeft daar al een oplossing voor gevonden. "Zweden krijgt het moeilijk als je snel voetbalt tegen hen, met veel flankwissels. Op de flanken ligt de ruimte."

Zlatan Ibrahimovic heeft er twee mindere matchen opzitten. Net daarom is de derde extra gevaarlijk

Marc Wilmots

Maar dan is er natuurlijk nog ene... Zlatan Ibrahimovic. "Hij is een fantastische speler", steekt das Kampfschwein - zelf een voormalige aanvaller - zijn bewondering niet onder stoelen of banken.

"Op zijn positie misschien wel nog steeds de beste ter wereld. Hoe we het tegen Zlatan moeten aanpakken? Je moet er simpelweg voor zorgen dat hij geen ballen krijgt. Hij heeft er twee mindere matchen opzitten. Net daarom is de derde extra gevaarlijk."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties