Respect van tegenstander: "Het geheim van Ronaldo? "Bij Manchester United wou hij al harder werken dan de rest"

Respect van tegenstander: "Het geheim van Ronaldo? "Bij Manchester United wou hij al harder werken dan de rest"
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Cristiano Ronaldo, nog meer dan Lionel Messi is hij één van de meest besproken personen ter wereld. De Portugees laat immers niemand onberoerd: love him or hate him, er is geen middenweg. Chris Coleman, die hem morgen moet bekampen, is alvast een bewonderaar.

Coleman weet uit goeie bronnen hoe Ronaldo in elkaar zit. "Ga maar eens met Ryan Giggs of Alex Ferguson praten. Als je hen erover bezig hoort, weet je dat het verschil tussen Ronaldo en de rest is dat hij altijd beter wil worden. Hij wil scoren, hij wil winnen. En dat zagen we al van jongsafaan bij hem", aldus de Welshe bondscoach.

Talent is niet genoeg, je moet de mentaliteit hebben die er bij past. Wij hebben er zo eentje en zij hebben er zo eentje

"Bij United wou hij al altijd meer trainen dan de rest. Als je het aan Ferguson vraagt, zegt hij dat hij één van de besten is met wie hij ooit werkte. En dat wil wat zeggen. Ik ken veel talentvolle spelers die er nooit geraakt zijn. Talent is niet genoeg, maar hij heeft de mentaliteit die er bij past. Net als bij ons Gareth Bale. Zij hebben er zo eentje rondlopen en wij hebben er eentje."

Coleman geeft zich dan ook niet gewonnen. "Wij zijn de underdog, maar dat kan me absoluut niks schelen. Zij hebben al zeven halve finales gespeeld op grote toernooien, wij spelen onze eerste. Maar morgen op het veld zal mijn team er staan!"

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties