Portugal heeft ook het tegenovergestelde sprookje van Ronaldo in zijn rangen: op 32ste eindelijk erkend!

Portugal heeft ook het tegenovergestelde sprookje van Ronaldo in zijn rangen: op 32ste eindelijk erkend!

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

De Portugese bond stuurde dinsdag José Fonté naar de persconferentie voor de wedstrijd. Als u nu iets hebt van 'José wie?' begrijpen we u volledig. De 33-jarige verdediger is immers een laatbloeier à la lettre.

José Fonte moet zowat de meest anonieme voetballer zijn die Portugal op dit moment in zijn rangen telt. Maar de centrale verdediger is wel een voorbeeld van mentaliteit en vaderlandsliefde. "Ronaldo speelde op zijn 18de al de pannen van het dak. Iedereen kent zijn verhaal. Ik moest via verschillende clubs en uitleenbeurten mijn weg vinden."

"Mijn verhaal begint eigenlijk pas echt bij Southampton (zijn huidige club waar hij in 2010 voor tekende en twee keer op rij promoveerde om op zijn 29ste zijn debuut in de Premier League te maken, nvdr.) In de premier league leerde ik veel en groeide ik als speler. En nu heeft de bondscoach mijn grootste wens laten uitkomen: voor mijn land spelen. Mijn verhaal is er één van vechten en doorduwen."

Mijn verhaal is er één van vechten en doorduwen

José Fonté

In Engeland wordt hij als één van de beste centrale verdedigers gezien. "Het betekent alles voor me dat ik nu voor mijn land speel. Ik heb altijd geloofd dat ik er zou geraken. Toen ik in de Premier League geraakte, hoopte ik dat het makkelijker zou worden om in de nationale ploeg te geraken. En nu? Ik ben 32, maar ik heb nog niet gedacht aan het einde, ik wil mijn team helpen. Daar ben ik op gefocust."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties