Vijf redenen waarom het een seizoen wordt om van te smullen in de Premier League

Caroline Tonnelier
| 9 reacties
Vijf redenen waarom het een seizoen wordt om van te smullen in de Premier League
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

In de Premier League wordt er weer op geen miljoen meer of minder gekeken tijdens deze zomerperiode. En het belooft nu al een topseizoen te worden aan de overkant van het kanaal.

Zlatan Ibrahimovic

Een van de opvallendste transfers tot nog toe is natuurlijk die van Zlatan Ibrahimovic naar Manchester United. God is geland in de Premier League. En dat betekent natuurlijk niet alleen spektakel, inclusief wereldgoals, op het veld, maar ook sappige uitspraken ernaast.

José Mourinho

Over sappige uitspraken gesproken: José Mourinho is back! De Portugees is natuurlijk altijd goed voor een heerlijke quote. Geen coach die voor meer controverse zorgt, maar voor de pers is The Special One een godsgeschenk.

Topclubs en topcoaches

José Mourinho trok naar Manchester United en dat betekent dat hij straks mag gaan strijden met Pep Guardiola om de titel van beste club van Manchester. Dat belooft!

Ook van Antonio Conte wordt heel wat verwacht bij Chelsea. En dan is er natuurlijk ook nog Jürgen Klopp. Vorig seizoen was het bouwen, maar nu moet Liverpool hogerop mikken.

De uitdagers

Onder leiding van al die grote namen op de bank wordt heel wat verwacht van de traditionele topclubs. Een sprookje zoals dat van Leicester City wordt moeilijk om te herhalen, maar het zou weleens een erg brede titelstrijd kunnen worden. Met name van Tottenham mag toch een en ander verwacht worden.

De Belgen

Er zijn steeds meer Belgen te bewonderen in de Premier League en die trend zet zich door. Na een rotseizoen heeft Eden Hazard natuurlijk een en ander te bewijzen en het is dan ook hopen dat hij opnieuw gaat vlammen zoals in 2014-2015.

Voor Kevin De Bruyne was de transfer naar Manchester City een schot in de roos, afwachten of hij nog beter kan doen. En het is bijvoorbeeld ook uitkijken of Origi een stapje hogerop kan zetten.

Het zijn maar enkele namen uit een lange lijst van landgenoten in de Premier League, en als we de geruchtenmolen mogen geloven, zal die lijst straks nog wat langer worden. Nog meer redenen dus om binnen een maand op het puntje van de stoel te zitten voor de start van het nieuwe seizoen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties