Interview Vanhaezebrouck heeft nog het één en ander nodig: "We kunnen niet heel het seizoen met 3 verdedigers spelen"
Sander De Graeve
Sander De Graeve vanuit Gent
| 6 reacties

Hein Vanhaezebrouck over de zomertransfers van zijn AA Gent

Vanhaezebrouck heeft nog het één en ander nodig: "We kunnen niet heel het seizoen met 3 verdedigers spelen"
Foto: © photonews

AA Gent liet zich niet onbetuigd op de transferlijst en haalde met Rinne, Ndongala, Perbet, Kujovic en Soumah enkele nieuwe spelers naar de Ghelamco Arena. We overlopen met Hein Vanhaezebrouck de nieuwe Buffalo's én wat er nog bij moet komen.

Rinne belichtten we al in het stuk over de Gentse doelmannen, dat kan je hier nalezen. Van de overige spelers zagen we Ndongala nog niet al teveel aan het werk. “Ndongala is out geweest, dat is jammer voor hem. Hij miste een deel van de voorbereiding. Het is een heel positieve kerel die meteen aanvaard werd in de groep”, aldus Vanhaezebrouck.

Kujovic zit nog met een fysieke achterstand

Tegen Olympiakos speelde Ndongala met Perbet en Simon in een driemansvoorhoede. “We hebben dat inderdaad geprobeerd, maar een echte referentie was die match niet. Het was onze eerste echte wedstrijd van niveau, maar ik vond ons nog niet goed. Olympiakos ook niet, trouwens.”

Jérémy Perbet viel donderdagavond in tegen Viitorul en liet een goeie indruk. “We hebben ons gewapend tegen een mogelijk vertrek van Laurent Depoitre. Coulibaly is een jaar verder en Perbet en Kujovic kwamen erbij. Die eerste kon de hele voorbereiding meemaken en kon zich aanpassen aan het fysieke werk.”

Soumah kan niet trainen, neen ik kan niet zeggen waarom

Kujovic zit wel met een fysieke achterstand. Hij kwam later aan dan de anderen en speelde ook niet op het EK. Daar waren de trainingen dan nog aan de lichte kant. Het is een jongen met kwaliteiten waarvan we toch al mooie dingen gezien hebben. We gaan hem nog wat tijd moeten geven.”

Verder moet er vooral defensief nog iets bijkomen. “Je kan niet het hele seizoen met drie verdedigers spelen. Horemans deed het goed in de voorbereiding, maar het is nog wat vroeg om een heel seizoen op hem te kunnen rekenen. Soumah kon nog niet meetrainen. Waarom niet? Dat kan ik momenteel nog niet zeggen.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties