Niet eens zo'n gek idee: "Neem een Colombiaanse coach die denkt dat België de hoofdstad van Polen is"

Niet eens zo'n gek idee: "Neem een Colombiaanse coach die denkt dat België de hoofdstad van Polen is"
Foto: © photonews

Wie moet de nieuwe bondscoach van de Rode Duivels worden? Het is een vraag die al enkele weken op vele lippen blijft branden. Diverse grote namen stuurden al hun cv in. Maar dat hoeft niet meteen een goede zaak te zijn.

Nico Dijkshoorn legt het uit in zijn column in Het Nieuwsblad: “Het zou een enorm voordeel zijn als de nieuwe bondscoach van België een wilde, onaangepaste bewonder van de Pampa is en hij geef idee heeft van Belgische voetballers.”

“Totale onbevangenheid als het om spelershistorie gaat, daar gaat het om. Dat hebben de Belgische voetballers nu nodig. Er wordt vaak gedacht dat een nieuwe trainer de club of het land moet kennen. Dat het een voordeel is als hij weet wie er in het verleden allemaal voor een club of land heeft gespeeld.”

“Wel, dat idee berust op een misverstand. Het is juist een voordeel als een nieuwe trainer geen idee heeft van al het gekonkel en gerommel uit het verleden. Het lijkt mij een voordeel als hij moet ontdekken wie goed en niet goed is en niet bevoordeeld is door pers en persoonlijke belangen.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties