Roberto Martinez is de nieuwe Belgische bondscoach

Caroline Tonnelier
| 135 reacties
Roberto Martinez is de nieuwe Belgische bondscoach
Foto: © Photonews

Volg België nu via WhatsApp!

We hebben een nieuwe bondscoach. Roberto Martinez, de voormalige trainer van Everton, werd officieel aangekondigd als opvolger van Marc Wilmots.

De aanstelling van de 43-jarige Roberto Martinez komt als een verrassing. Er deden verschillende namen de ronde, waaronder die van Rudi Garcia en Luis Fernandez, maar het wordt dus de ex-coach van Lukaku en Mirallas.

In een persbericht licht de KBVB de keuze toe. "De Belgische Voetbalbond is verheugd en trots om op deze korte termijn een coach van dit kaliber te hebben gevonden voor onze nationale ploeg. Nadat een shortlist werd gemaakt met de meest interessante profielen voor de functie is de keuze voor deze Spaanse coach snel gevolgd."

De Belgische Voetbalbond voegde er ook aan toe dat Roberto Martínez al liet weten vereerd te zijn om met zo'n getalenteerde spelersgroep aan de slag te mogen.

De Catalaanse trainer was tussen 2013 en 2016 aan de slag bij Everton. Voordien coachte hij ook al Swansea City en Wigan Athletic. Bij die twee Engelse clubs speelde hij ook het grootste deel van zijn carrière.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties