Anderlecht heeft linksachter op proef en 't is een bekende

Anderlecht heeft linksachter op proef en 't is een bekende
Foto: © Photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Anderlecht wil een nieuwe linksback, want René Weiler heeft ook gezien dat Fabrice N'Sakala niet voldoet. En daarbij zijn ze terechtgekomen bij een bekende naam.

Derrick Tshimanga mag een week zijn kunnen tonen op training bij Anderlecht. De 27-jarige linksachter speelde de laatste vier seizoenen bij Racing Genk, maar verdween daar vorig seizoen in de terugronde uit de basis en zag zijn aflopend contract niet verlengd. Momenteel is hij dus een vrije speler.

Bij Anderlecht krijgt hij een week om zijn vorm en niveau te bewijzen. Weiler wil snel een oplossing voor de linksback en Tshimanga lijkt een aanvaardbare optie. Maar enkel als hij indruk kan maken op die week tijd. Als Ivan Obradovic volledig fit is, zal Tshimanga zijn stand in worden. Voor Fabrice N'Sakala lijkt het dus einde verhaal bij paars-wit.

Tshimanga maakte furore bij Lokeren en werd zelfs één keer opgeroepen voor de Rode Duivels. In 2011 speelde hij zijn enige wedstrijd voor de nationale ploeg tegen Slovenië. Hij viel toen in voor Nacer Chadli.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Champions League

 Halve Finales (H)

Nieuwste reacties