Act as One maakt zich zorgen over aanpak Antwerp-bestuur en wil niet opgaan in nieuwe VZW

Caroline Tonnelier
| 33 reacties
Act as One maakt zich zorgen over aanpak Antwerp-bestuur en wil niet opgaan in nieuwe VZW
Foto: © Voetbalkrant.com

Volg Antwerp nu via WhatsApp!

Het zijn bewogen weken op de Bosuil. Zo raakte donderdag bekend dat Antwerp zou gaan samenwerken met een Chinese topclub. Intussen liet ook Act as One van zich horen.

Act as One streeft als organisatie naar supportersparticipatie bij Antwerp en strijdt ook actief voor het behoud van de identiteit van Antwerp (NUNACO: stamnummer, naam en kleuren). De vereniging maakt zich echter zorgen over de huidige aanpak.

Het clubbestuur wil immers een nieuw overkoepelend supportersorgaan oprichten, in plaats van de reeds bestaande organisatie Act as ONe of FAS(C). Dat overkoepelend orgaan zou dan ook moeten instaan voor de communicatie. Daar is Act as One niet tevreden over en de organisatie wil niet opgaan in de nieuwe vzw.

"ACT as ONE is net opgericht om alle Antwerp-fans te vertegenwoordigen. Via een systeem van toegetreden leden zou elke fan zich eenvoudig kunnen aanmelden. ACT as ONE ziet eerder de vertegenwoordiging van de supportersbelangen als kerntaak en wil verder als onafhankelijk orgaan deze belangen blijven verdedigen en daarover openlijk en kritisch – uiteraard steeds in het belang van onze club – kunnen communiceren indien nodig", zo klinkt het op de website.

Golden Share

Bovendien stelt Act as One zich vragen bij de manier waarop het bestuur de NUNACO wil veiligstellen. De organisatie vraagt duidelijkheid en garanties.

Daarbovenop benadrukt Act as One ook dat het niet tevreden is met vrijblijvende en niet-bindende inspraak over de NUNACO. Dat betekent dat de organisatie alleen tevreden is met een echte Golden Share, een aandeel met stem- en vetorechten.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e klasse

Nieuwste reacties