Preud'homme weet hoe hij uitvallen Izquierdo gaat opvangen: "Want een speler van zijn niveau kopen, is onbetaalbaar"

Timothy Collard
Timothy Collard vanuit Brugge
| 5 reacties
Preud'homme weet hoe hij uitvallen Izquierdo gaat opvangen: "Want een speler van zijn niveau kopen, is onbetaalbaar"
Foto: © Photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Club Brugge moet José Izquierdo de komende weken missen. De Colombiaanse smaakmaker van de landskampioen viel uit met een blessure aan de adductoren en dus is het aan andere spelers om op te staan. Michel Preud'homme weet al precies hoe hij het wegvallen van Izquierdo wil opvangen.

“Kijk, als je een speler als Izquierdo hebt, dan heeft je ploeg een surplus. Iedereen heeft gezien welk niveau die jongen haalde in de play-offs en aan het begin van het seizoen. Dat is een speler die ook in de Champions League het verschil zou kunnen maken", aldus Preud'homme.

"Vervangers van Izquierdo halen misschien niet hetzelfde niveau, maar..."

Michel Preud'homme

“Maar we hebben oplossingen achter de hand. Of die jongens hetzelfde niveau als Izquierdo halen? Misschien niet”, beantwoorde Preud’homme zijn eigen vraag eerlijk. “Maar toch blijven het oplossingen.”

Een vervanger van buitenaf halen voor Izquierdo, daar lijkt Club Brugge evenwel niet mee bezig. “Zelfs als we een vervanger zouden willen kopen, is dat heel moeilijk. We hebben Izquierdo naar een bepaald niveau gebracht.”

"Vervanger die op hetzelfde niveau als Izquierdo zit kopen? Onbetaalbaar"

Michel Preud'homme

“Een speler die op hetzelfde niveau als Izquierdo zit kopen, is eigenlijk onbetaalbaar voor Club Brugge. Daarom ook dat we zo’n zware inspanning hebben gedaan om hem hier te houden.”

Preud’homme rekent dan ook op zijn groep om het vertrek van Joske op te vangen. “We kunnen dat verlies opvangen. Als ploeg heb je altijd een bepaald potentieel en in functie daarvan moet je elf spelers tussen de lijnen brengen."

"Is dat potentieel anders door het uitvallen van een speler, dan moet je het iets anders aanpakken. Dat is logisch", besloot Preud'homme.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties