Dendoncker krijgt pijnpunt aangewezen door Thierry Henry

Johan Walckiers
Johan Walckiers vanuit Neerpede
| 1 reacties
Dendoncker krijgt pijnpunt aangewezen door Thierry Henry
Foto: © photonews

Leander Dendoncker die opgeroepen werd voor de Rode Duivels na het uitvallen van Marouane Fellaini, het was toch een kleine verrassing. "De enige uit de Belgische competitie? "Bizar, maar heel blij ermee", lachte de Anderlecht-speler.

Dendoncker weet waarom hij werd opgeroepen. "De bondscoach heeft me gezegd dat ik een enorm interessant profiel had omdat ik op twee posities kan spelen. En hij loofde me ook voor mijn sterke competitiestart", zei hij. "Het grootste verschil met Anderlecht? De snelheid en de intensiteit. Maar dat hoeft ook niet te verwonderen als je ziet waar die mannen allemaal spelen."

"Voor mij is het de enige manier om bij te leren. En ik kende wel een paar jongens zoals Jordan en Romelu. En Nicolas is ook een West-Vlaming hé. Het is een hele leuke groep die me goed ontvangen heeft. Thierry Henry gaf me wel veel raad. Hij zei me dat ik nog meer moet communiceren. Ik weet dat het een werkpunt is voor mij. Ik mag me ook wel eens kwaad maken, zei hij."

Ik moet meer leren communiceren

Het WK 2018 is nog ver, maar om er bij te zijn, zal Dendoncker zijn prestaties moeten volhouden. "Dat is een doel voor mij. Het begint allemaal met goed te spelen bij je club. Zeker voor mij, want het is niet evident om als speler uit de Belgische competitie in aanmerking te komen als je ziet wat er allemaal bij grote clubs speelt. Maar ik mag ook geen stappen overslaan."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties