Reactie Dit heeft Roberto Martinez te zeggen over zijn bedroevend debuut bij de Rode Duivels

Aernout Van Lindt Diederik Geypen
Aernout Van Lindt en Diederik Geypen vanuit Brussel
| 77 reacties
Dit heeft Roberto Martinez te zeggen over zijn bedroevend debuut bij de Rode Duivels
Foto: © photonews

Een debuut in mineur, anders kan je de intrede van Roberto Martinez bij de Rode Duivels niet verwoorden. Onze nationale ploeg ging kansloos ten onder tegen een sterk Spanje.

"Dit is een typisch duel waar we heel wat uit leren", opende de bondscoach zijn analyse. "Men mag niet vergeten dat dit slechts om een oefenmatch gaat. Wat deze wedstrijd wel duidelijk maakte, is dat talent alleen niet zal volstaan. Ik weet nu exact op welk niveau de ploeg staat. We weten waar we aan zullen moeten werken."

De Rode Duivels moeten een 'winning team' worden

Martinez beseft dat er nog een lange weg wacht richting Rusland. "Ik verwacht meer fighting spirit dan we tegen Spanje lieten zien. De Rode Duivels moeten een winning team worden. De eerste vijftien minuten waren goed. Dat verwacht ik over een hele match. Hiervoor moeten we evenwicht vinden in de groep."

Op papier kan je uiteraard verliezen van Spanje, maar een nederlaag op deze wijze zal toch even blijven hangen. "Mijn kleedkamer was bijzonder ontgoocheld over het resultaat. We hebben heel wat leiders in onze groep. Zij moeten het voortouw nemen om nu vooruit te gaan", besloot Martinez.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties