Ex-bondscoach zag het helder: "Spanje had zonder keeper nog gewonnen, van uitspraak Courtois zakt mijn broek af"

Ex-bondscoach zag het helder: "Spanje had zonder keeper nog gewonnen, van uitspraak Courtois zakt mijn broek af"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Roberto Martinez miste zijn debuut als bondscoach bij de Rode Duivels compleet. Maar hem nu al afschrijven is al te voorbarig. De spelers zelf mogen ook wel eens in de spiegel kijken. En hebben we wel zoveel kwaliteit als we dachten?

“Ik hoop dat we nu eindelijk doorhebben dat het irrealistisch was om te denken dat we het EK konden winnen”, geeft Aimé Anthuenis een veeg uit de pan in Het Nieuwsblad. “Het verschil tussen België en Spanje was simpel: klasse.”

“Ze hebben 7 à 8 spelers die het verschil kunnen maken, wij 2 of 3 als ze in vorm zijn. Maar dan nog moet je tenminste een paar kansen kunnen afdwingen. Spanje had zelfs zonder keeper De Gea kunnen spelen, dan hadden ze nog gewonnen.”

Als Wilmots zo had verloren, ze sleepten hem uit zijn dug-out

Ook de uitspraken van Courtois over Wilmots stoten hem voor het hoofd: “Martinez en zijn staf verdienen tijd, maar als ik hoor dat Courtois zegt in twee dagen onder hem meer te hebben geleerd dan in de vier jaar onder Wilmots, dan zakt mijn broek af.”

De oude bondscoach werd nu eenmaal veel harder aangepakt: “Als Wilmots zo had verloren tegen Spanje, dan hadden ze hem uit de dug-out gesleurd”, besloot Aimé Anthuenis.

Wij spraken na de match tussen België en Spanje met enkele fans over de wedstrijd. Dat kan u hier nog even bekijken:

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties