N'Sakala doet een boekje open over de kleedkamer van Anderlecht én haalt uit naar Defour

Redactie
| 23 reacties
N'Sakala doet een boekje open over de kleedkamer van Anderlecht én haalt uit naar Defour

Volg Anderlecht nu via WhatsApp!

Fabrice N'Sakala is weg bij Anderlecht. Op uitleenbasis, maar de verdediger gaat ervan uit dat hij nooit meer terugkeert naar paars-wit. En hij aarzelde niet om een boekje open te doen over de kleedkamer van paars-wit.

UPDATE: Intussen reageerde N'Sakala via Twitter. Hij beweert dat hij de uitspraken in Het Nieuwsblad nooit deed. En hij bedankte Anderlecht zelfs nog.

N'Sakala had het in Het Nieuwsblad onder meer over Steven Defour, die hij lange tijd als een 'broer' beschouwde. "Ik stelde hem voor aan mijn familie en heb een goede band met zijn vader."

Hij nam het dan ook op voor Defour als die kritiek kreeg. "Echt waar, als hij weer eens stommiteiten uithaalde, praatte ik dat goed tegenover de coach en op het veld werkte ik dubbel zo hard als hij balverlies leed... Zo zit ik in elkaar. Zelfs Van Holsbeeck zei op het einde: Denk aan jezelf, want Steven zou dat nooit voor jou doen. Hij had gelijk."

Omgekeerd was dat echter niet het geval. Zo verzuurde de relatie van N'Sakala met Hasi na een incident. " Steven was in de zomer tegen de staf gaan zeggen dat ik hem beïnvloedde om constant uit te gaan. Echt onzin. Ja, ik nodigde soms eens vrienden uit of ging eens op stap met Defour, maar in de bars waar we kwamen, hingen foto’s van Steven als speler van Standard. Ben ik dan de slechte invloed?”

De vriendschap is intussen over. "Sinds dat incident heb ik het nummer van Defour gewist en als ik morgen trouw, dan krijgt Steven geen uitnodiging. No way. Mijn schoenen en parfum die nog bij hem staan, mag hij gerust houden."

Sommigen mochten duidelijk meer dan anderen bij Anderlecht. "Als Proto alles en iedereen aanviel in de media, zei het bestuur daar nooit niets over. Ook over Praet kwam zelden iets naar buiten, hoewel iedereen zag wat er speelde... Maar deed Suarez iets verkeerd, dan stond het wel wekenlang in de krant."

De linkerflankverdediger geeft nog een ander voorbeeld. Zo kwamen een aantal jongeren te laat voor een Europese wedstrijd tegen Monaco. "De spelers applaudisseerden cynisch. Alleen kwam Kara nog later aangesloft, maar toen durfde niemand te klappen. Kara heeft eigenlijk het aura om leider te zijn, maar wordt niet aanvaard als patron."

En ook bij bepaalde jongeren zit de mentaliteit niet goed volgens N'Sakala. "De jongeren luisteren simpelweg niet. Nu, wat zou je willen van iemand als Lukebakio? Zo goed betaald en bij de jeugd deed hij altijd wat hij wou. Dan zei ik hem: Dodi doe eens inspanning. Maar het baatte niet. Ach, Balotelli zit ook zo in elkaar, niet?”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties