Lukaku legt probleem bloot: "Het systeem van Martinez vergt héél veel tijd"

Lukaku legt probleem bloot: "Het systeem van Martinez vergt héél veel tijd"
Foto: © photonews

Volg België nu via WhatsApp!

Het wordt een race tegen de tijd. Roberto Martinez probeert er zijn offensieve systemen in te slijpen bij de Rode Duivels, maar het kostte hem op clubniveau maanden om dat te perfectioneren. En die tijd is er niet.

Het zijn de jongens van Everton die het aanhaalden: het systeem Martinez is niet makkelijk. Wat bij Marc Wilmots niet was, is er bij Martinez wel. "Kijk, onder de vorige coach kregen we heel wat vrijheid in de laatste dertig meter. Soms liepen we elkaar daarbij in de weg", merkte Romelu Lukaku op. "Maar onder meneer Martinez zijn er duidelijke richtlijnen."

"We weten wat we moeten doen en hoe we moeten bewegen om een kans af te dwingen. Maar zijn systeem vergt heel veel tijd", herinnert hij zich nog van hun tijd samen bij Everton. "Onder hem ben ik één van de beste spitsen van de Premier League geworden, maar het is niet makkelijk om te begrijpen wat hij wil. Het vraagt heel veel concentratie. Maar eenmaal je het doorhebt, is het een plezier, voor iedereen."

Roberto Martinez moet zijn moeilijk systeem in korte tijd ingeburgerd krijgen bij zijn ploeg.

En Martinez begrijpt de dualiteit in zijn aanpak. "Ik weet dat je in het internationale voetbal direct resultaten moet halen. We moeten heel veel werk verzetten in héél korte tijd. De uitdaging is om zoveel mogelijk in die korte tijd erin te proberen krijgen. Maar ja, we moeten nu ook direct winnen tegen Cyprus..."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties