Van Puyvelde: "Ook Morten Olsen en Spalletti waren kandidaat-bondscoach"

Koen Frans
Koen Frans
| 12 reacties
Van Puyvelde: "Ook Morten Olsen en Spalletti waren kandidaat-bondscoach"
Foto: © photonews

Volg België nu via WhatsApp!

Chris Van Puyvelde stond een leven lang als assistent-trainer in de schaduw, maar koos als technisch directeur van de voetbalbond wel mee de nieuwe bondscoach.

De beslissing om Roberto Martinez aan te stellen als bondscoach was geen individuele ingeving van technisch directeur Chris Van Puyvelde. De voormalige assistent van Trond Sollied bij Club Brugge, Olympiacos, Heerenveen en AA Gent was samen met Mehdi Bayat en Bart Verhaeghe het meest gecharmeerd door de Spanjaard. Dat vertelde hij aan Het Nieuwsblad.

Van Puyvelde staat ook nog steeds achter de procedure: een officiële vacature. "We kregen van al diegenen die in de laatste ronde overbleven alle lof voor die procedure", aldus de technisch directeur van de KBVB.

Van Gaal & PlayStation-spelers

Louis van Gaal haakte af omdat hij vond dat hij zélf moest gevraagd worden in plaats van te moeten solliciteren. "Daar wil ik niets over zeggen omdat we daar bepaalde afspraken over gemaakt hebben", is Van Puyvelde duidelijk. "We hebben elkaar wel degelijk gesproken."

De meeste namen waren intussen al uitgelekt, maar Van Puyvelde gaf er nog twee prijs. "Ook Luciano Spalletti en Morten Olsen waren kandidaat. En dan nog een hoop plezante... 21-jarigen die FIFA spelen op hun PlayStation. Met een prachtige motivatie."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties