Antwerp in top-20 van snelst groeiende clubs van Europa

Koen Frans
Koen Frans
| 10 reacties
Antwerp in top-20 van snelst groeiende clubs van Europa
Foto: © photonews

Volg Antwerp nu via WhatsApp!

Antwerp boekte de voorbije jaren voetballend misschien niet al te veel succes, maar aan de supporters zal dat niet gelegen hebben.

Het aantal supporters van The Great Old neemt de laatste jaren alsmaar toe. De webite stadiumdb.com zette de bezoekersaantallen van het seizoen 2015-2016 op een rijtje en Antwerp scoorde erg goed.

De website stelde een lijst samen van de 226 clubs uit heel Europa die gemiddeld meer dan 10.000 fans lokken. Antwerp lokte vorig jaar gemiddeld 11.560 toeschouwers naar de Bosuil en prijkt daarmee op plaats 203 tussen Bastia en Vallecano.

Europese top qua groei

Maar met een stijging van 7105 fans tegenover het jaar voordien staat Antwerp op het vlak van groei in de Europese top-20. Enkele Europese topploegen die een nieuw stadion introkken of hun huidige stadion uitgebreid hebben, prijken nog boven het Belgische stamnummer 1.

Royal Antwerp FC staat op een mooie 11de plaats tussen gerenommeerde clubs als Manchester City, Middlesbrough, Lens, Olympique Lyon, Benfica, Napoli, Fenerbahce en Inter Milaan.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e klasse

Nieuwste reacties