Subbuteo: jeugdsentiment en voetbalpassie

Maxim Cleemput
| 0 reacties
Subbuteo: jeugdsentiment en voetbalpassie

Op drie en vier september was de gemeente Frameries (nabij Bergen) gastheer voor het WK Subbuteo. Jong en oud streden om de wereldtitel in verschillende categorieën.

Net als het echte voetbal heeft Subbuteo zijn bakermat in Engeland. Daarom ook dat het vroeger vooral in Europa populair was. Vandaag de dag worden er overal ter wereld toernooien gespeeld, van Noord-Amerika tot Zuid-Afrika.

Malta en Gibraltar

Dat zie je ook terug in de bezetting op het WK. Naast landen als Japan en Rusland bewijzen ook de deelnames van Gibraltar en Malta dat het spel werkelijk overal wordt gespeeld. In totaal deden er liefst achttien landen mee aan het goed georganiseerde evenement.

Belgisch succes

België deed het trouwens als gastland niet slecht. In het individuele toernooi behaalden we met Alain Jadot (veteranen) en Emilie Despretz (vrouwen) twee keer de halve finale. Het grote succes kwam er echter bij de ploegdisciplines. Liefst vier van de zes teams bereikten de finale. De helft daarvan ging ook gewonnen. Bij de vrouwen werd op doelsaldo gewonnen van grootmacht Italië en de U19 versloeg Duitsland met 2-1.

Italië boven

Italië domineerde het toernooi en was duidelijk de sterkste. Met liefst acht wereldtitels trokken de Italianen tevreden richting Rome.

Met dank aan Yves Peremans

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties