Bongonda waarschuwt Standard: "We zijn geen Barcelona, maar..."

Redactie
| 12 reacties
Bongonda waarschuwt Standard: "We zijn geen Barcelona, maar..."

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Theo Bongonda heeft de criticasters lik op stuk gegeven. Velen dachten dat hij België te snel verliet voor de Primera Division, maar intussen heeft de jonge winger er wel al redelijk wat speelminuten verzameld. Morgen komt hij op bezoek in Sclessin met Celta de Vigo.

Voor Bongonda - die eerder indruk maakte bij Zulte Waregem - wordt het donderdag zijn Europees debuut. En de Rouches hebben slechte herinneringen aan de aalvlugge flankspeler, want in 2014 scoorde hij er de 1-2 voor Essevee. "Ik moet eerlijk bekennen dat ik Standard de laatste tijd niet echt heb gevolgd", zegt hij in HLN.

"Ik ving wel op dat ze niet écht sterk aan het seizoen begonnen. Wij moeten gewoon naar onszelf kijken en onze manier van voetballen doortrekken. Wij hebben graag controle over de bal. Een beetje naar Spaans model. Ik ga niet beweren dat we voetballen zoals Barcelona, maar er loopt bij ons ook wel wat kwaliteit rond."

Bongonda maakte in 2014 nog de winnende goal tegen Standard.

Standard heeft dus zijn werk. "Als wij ons spel kunnen ontwikkelen, zijn we in mijn ogen favoriet. Niet alleen tegen Standard, maar ook in de poule. Met jongens als Guidetti, Aspas en Hernandez hebben we heel wat aanvallend geweld rondlopen. Europees overwinteren ligt zeker binnen onze mogelijkheden."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Europa League

Nieuwste reacties