Spajic wil Kara, Nuytinck of Deschacht uit de ploeg spelen: "Ik word de vaste centrale verdediger"

Redactie
| 9 reacties
Spajic wil Kara, Nuytinck of Deschacht uit de ploeg spelen: "Ik word de vaste centrale verdediger"

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Uros Spajic wordt een jaartje gehuurd door Anderlecht. Veel fans hadden de linksvoetige Nicolas Lombaerts verwacht, maar kregen de rechtsvoetige Serviër die bij Toulouse op de bank zat in de plaats. Maar die staat scherp en wil zich bewijzen.

Het transferverhaal van Spajic was opmerkelijk. "Mijn transfer was op een uur geregeld en een privéjet kwam me oppikken, maar ik kwam hier niet toe als onbekende. Anderlecht volgde mij al van toen ik nog bij Rode Ster Belgrado speelde. Subtoppers in Spanje en Duitsland toonden ook interesse, maar bij Anderlecht voor de titel spelen, sprak me het meest aan. Bovendien wilde ik echt weg bij Toulouse", verklapt Spajic in Het Nieuwsblad.

Maar zijn ambities zijn duidelijk. "Ik speelde nooit eerder als rechtsback, maar omdat ik hard verdedig en snel ben, zag onze coach daar mogelijkheden. Mijn doel is om de vaste centrale verdediger te worden. Kara is een stevige concurrent, maar bij Toulouse speelde ik dikwijls ook links in de as van de verdediging en dus kunnen we samen."

Spajic kan ook de plaats van Nuytinck overnemen.

Maar zijn bankzittersstatuut bij Toulouse? "Vorig seizoen verkeerden we in accuut degradatiegevaar en de nieuwe coach wou een schokeffect creëren door een paar spelers aan de kant te schuiven. Hij gaf toe dat hij bij wijze van spreken soms een muntstuk opgooide. En bij mij is dat aan de verkeerde kant beland."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Europa League

Nieuwste reacties