Het jaar van nu of nooit voor Theo Bongonda

Julien Droulans
| 0 reacties
Het jaar van nu of nooit voor Theo Bongonda
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Celta de Vigo komt naar Standard voor de eerste speeldag in de Europa League. Voor jonge Rode Duivel Theo Bongonda is het een terugkeer naar België. Hij staat voor het jaar van de doorbraak. Enfin, dat zou toch moeten.

Als jonge kerel uit Charleroi kwam hij in de Académie Jean-Marc Guillou terecht. Daar leerde hij in Tongerlo op blote voeten het reilen en zeilen van het voetbal. Momenteel is hij basismateriaal bij Celta de Vigo. Het kan dus snel gaan.

Celta werd vorig jaar zesde in de Spaanse LaLiga, zelfs voor Sevilla. Een heel 'ervaren' kerel ondertussen, maar nog steeds maar 20 jaar jong. Bij Zulte Waregem was hij een publiekslieveling - "Iedereen komt als je Theo roept" was er een absolute culthit. Hij maakte zijn debuut in de bekermatch tegen Hamme in september 2013 en daarna ging het snel.

Een jaar later stond hij al met 33 wedstrijden en 4 goals in de Jupiler Pro League op de teller. Francky Dury gaf de groeibriljant flink wat kansen en zag hem in januari 2015 vertrekken naar Spanje. Daar had hij een aanpassingperiode nodig, maar vorig seizoen kwam hij echt piepen. De concurrentie was wel zwaar met Nolito op zijn plek.

Rode Duivel?

Toch was hij 13 keer titularis bij Celta de Vigo, dit jaar lijkt hij klaar om helemaal door te breken. Nolito vertrok naar Manchester City, dus heeft de jonge Belg vrij spel. En hij droomt zelf ook van veel meer dan gewoon een rolletje bij Celta de Vigo. Zo denkt hij zelfs aan de Rode Duivels.

Momenteel is hij nog belofteninternational bij de Rode Duivels, maar op termijn droomt hij dus van de A-ploeg. "Mijn voorbeeld is Jason Denayer", verwijst hij naar zijn collega op de academie vroeger. "Hij is Rode Duivel geworden, dus kan dat ook voor mij misschien wel?"

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Europa League

Nieuwste reacties