Drie medaillewinnaars huldigen monument in op het Kiel: "Toch speciaal dat hier ooit Olympische Spelen plaatsvonden"

Koen Frans
Koen Frans
| 1 reacties
Drie medaillewinnaars huldigen monument in op het Kiel: "Toch speciaal dat hier ooit Olympische Spelen plaatsvonden"
Foto: © jan mees

Met Tia Hellebaut, Loïck Luypaert en Hanna Mariën waren er zaterdagavond maar liefst drie Olympische medaillewinnaars aanwezig op het Kiel. Zij huldigden voor de thuiswedstrijd tegen VW Hamme een Olympisch 'monument' in.

Op het Kiel kijken ze al vooruit naar Tokio 2020. Het zal dan precies 100 jaar geleden zijn dat de beste atleten van over de hele wereld in Antwerpen neerstreken. Beerschot-Wilrijk nodigde voor de gelegenheid drie Antwerpse medaillewinnaars uit. De gouden 4x100 meter loopster Hanna Mariën, de zilveren hockeyer Loïck Luypaert en gouden hoogspringster Tia Hellebaut.

"Dit is een plechtig moment", zegt Walter Damen van de Vrienden van het Olympisch Stadion. "We willen de Olympische gedachte die bij dit stadion hoort graag nog eens benadrukken. Binnen vier jaar is het 100 jaar geleden dat de Olympische Spelen hier plaatsvonden. We willen dat in de verf zetten met deze wegwijzer met pijlen in de richting van de 24 steden die ooit de Zomerspelen mochten ontvangen."

Hanna Mariën, Tia Hellebaut en Loïck Luypaert onthullen de Olympische wegwijzer op het Kiel.

Waar is de medaille van Tia?

Van Tia Hellebaut is het al langer geweten dat ze een Beerschot-supportster is. "Ik kom inderdaad regelmatig kijken", zegt ze aan Voetbalkrant.com. "Ik heb hier al veel mooie momenten meegemaakt, maar was er ook in 2013 bij toen het financieel mis liep. Hoe dan ook hangt hier altijd een geweldige ambiance."

"Het blijft toch speciaal dat er hier ooit Olympische Spelen plaatsvonden", voegt ze er nog aan toe. Maar waarom had Hellebaut haar gouden medaille van Peking dan niet bij? "Die hangt in het Koninklijk Paleis in Brussel voor een tentoonstelling over 40 jaar Memorial Van Damme", verklapt gouden Tia.

Ik ben al mijn hele leven Beerschot-fan. Ik was er in 2005 bij op de Heizel toen Germinal Beerschot de beker won.

"Ik was erbij op de Heizel"

Voor Loïck Luypaert, die zilver won met de hockeyploeg, was het een hele eer om op het Kiel als medaillewinnaar een Olympisch monument te onthullen. "Ik ben al mijn hele leven Beerschot-fan. Ik was er in 2005 bij op de Heizel toen Germinal Beerschot de beker won. Of ik zelf gevoetbald heb? Nee, we voetballen wel eens op stage met de nationale hockeyploeg, maar de meeste van mijn ploegmaats zijn jammer genoeg Antwerp-fan", lacht de Wilrijkenaar.

Hanna Mariën was er voor het eerst bij op het Kiel. "Ja, ik heb niet zoveel met voetbal. Maar als ze mij uitnodigen voor een evenement met een Olympisch tintje ben ik er graag bij. Ik ben blij dat ik hier de sfeer eens kan opsnuiven en wie weet bevalt het mij wel en zie je mij hier in de toekomst wat vaker", aldus de ex-atlete die in 2008 goud won op de 4x100 meter.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

1e nationale

Nieuwste reacties