Diego Costa is niet het eerste slachtoffer van ellebogen Wasyl: een overzicht

Maxim Cleemput
| 16 reacties
Diego Costa is niet het eerste slachtoffer van ellebogen Wasyl: een overzicht
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Wasyl mocht dinsdag nog eens meespelen bij Leicester, en dat zullen ze in Engeland geweten hebben. De Pool deelde een elleboog uit en vloog met rood van het veld. Dat hij niet aan zijn proefstuk toe is, weten we allemaal. Wij doken in het archief en zetten de vier strafste nog eens op een rijtje.

Tegen West Bromich Albion (2014)

Bij zijn Premier League-debuut met Leicester deed Wasyl zijn reputatie alle eer aan. Hij plantte een elleboog in het gezicht van West Bromspits Berahino. De Engelse bond strafte de Pool uiteindelijk niet voor zijn actie.

Tegen STVV (2012)

Op het einde van het seizoen kreeg Wasyl geen rode kaart voor een ferme elleboogstoot op Peter Delorge. Die laatste moest naar het ziekenhuis afgevoerd worden en hield aan de klap een barst in zijn neus over. De Anderlechtverdediger werd later voor vier wedstrijden geschorst.

Tegen Standard (2009)

De befaamde testwedstrijden tussen Anderlecht en Standard waren heuse veldslagen, een elleboog van Wasilewski mocht dan ook niet ontbreken. Op het einde van de allesbeslissende wedstrijd deelde hij er een uit aan Igor de Camargo. Scheidsrechter Allaerts liet onbegrijpelijk doorspelen. Bekijk hieronder nog eens de grofste fouten uit de wedstrijd.

Tegen Kortrijk (2009)

Wasilewski viel in deze wedstrijd zowel in positieve als in negatieve zin op. Hij maakte een doelpunt, maar deelde ook twee ellebogen uit. Toenmalige Anderlechttrainer Jacobs kwam trouwens met een opvallende quote na die wedstrijd. “Ellebogen horen bij Wasilewski, het is inherent aan zijn spel. Het is zoals zeggen tegen Frutos dat hij niet meer mag scoren”, aldus Jacobs. Een straf kwam er niet.

Bekijk hieronder nog eens zijn elleboogstoot op Diego Costa van dinsdagavond. Opgelet, het laden van het filmpje kan enkele ogenblikken in beslag nemen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties