Reactie Peter Maes ziet één positief punt na ontluisterende nederlaag: "Als je verliest, verlies je beter eens goed"

Sander De Graeve
Sander De Graeve vanuit Kortrijk
| 1 reacties
Peter Maes ziet één positief punt na ontluisterende nederlaag: "Als je verliest, verlies je beter eens goed"
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

In Kortrijk zagen we bij Racing Genk amper iets van het uitstekende voetbal dat de Limburgers tegen Anderlecht op de mat legden. Al na vijf minuten stonden de troepen van Peter Maes door geblunder achterin op achterstand. De oefenmeester reageerde opvallend positief.

"Als je verliest, verlies je beter eens goed zodat je duidelijk weet waaraan je moet werken", aldus Peter Maes achteraf. "We kregen veel lof om ons goed voetbal, ik hoorde al dat we zouden meedoen voor titel. Vandaag is dat allemaal ontkracht."

Goed voetbal moet een middel zijn om resultaten te halen, geen doel op zich

-Peter Maes

De problemen lagen vooral in de zone van de waarheid. "Zowel in balbezit als balverlies waren we niet scherp genoeg in de zestien. Alles tussen de twee strafschopgebieden verliep goed, maar in de omschakeling waren we ook niet al te best", ging de Genkse coach verder.

"Het heeft te maken met gretigheid. Zij waren heel gretig en heel direct." Bij Genk mocht het af en toe wel wat sneller gaan. "Wij wilden teveel breien en goed voetbal brengen. Goed voetbal moet een middel zijn om resultaten te halen, geen doel op zich", sloot Maes af.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties