Belgian Supporters trekt aan de alarmbel: "Arbitrage ligt terecht onder vuur" & "KBVB moet dringend werk maken van grondig debat"

Timothy Collard
Timothy Collard
| 28 reacties
Belgian Supporters trekt aan de alarmbel: "Arbitrage ligt terecht onder vuur" & "KBVB moet dringend werk maken van grondig debat"
Foto: © Photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

De heren scheidsrechters hebben een héél vervelend weekend achter de rug in de Jupiler Pro League. Alexandre Boucaut en Luc Wouters liggen serieus onder vuur nadat ze verkeerde beslissingen namen. De supporters hebben het stilaan gehad met de Belgische arbitrage.

In een persbericht trekt Belgian Supporters, de overkoepelende supportersfederatie van alle supportersverenigingen in ons land, aan de alarmbel. “Dit seizoen hebben we reeds verschillende spelfases gezien, waarbij een scheidsrechterlijke beslissing naderhand compleet fout leek te zijn.”

“Wanneer een scheidrechter de verkeerde speler rood geeft, dan is het normaal dat men aan de arbitrage twijfelt. Dit is slechts één van de voorbeelden. De arbitrage in België ligt onder vuur en helaas steeds vaker terecht”, klinkt het in de mededeling.

Grondig debat over statuut van scheidsrechter

Belgian Supporters ziet de Belgische Voetbalbond (KBVB) dan ook liever vandaag dan morgen actie ondernemen. “De voetbalbond moet dringend werk maken van een grondig debat over de opleiding, begeleiding en van het statuut van de scheidsrechter in België.”

“In dit debat willen wij dat de stakeholders betrokken worden, dat er duidelijke doelstellingen geformuleerd worden en dat er een tijdslijn opgesteld wordt om veranderingen aan te brengen, die de arbitrage terug onaantastbaar kunnen maken.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties