Ook Gert Verheyen is op EK-zoektocht: "Deze groep speelt langer samen dan andere lichtingen"

Ook Gert Verheyen is op EK-zoektocht: "Deze groep speelt langer samen dan andere lichtingen"

De Belgische U19 staan ook voor een paar belangrijke wedstrijden. Ze in Limburg met Finland, Kazachstan en Rusland om kwalificatie voor de eliteronde. Coach Gert Verheyen blikt vooruit.

Gert Verheyen beschikt met de generatie-1998 over een getalenteerde lichting. In november haalden zijn jongens onder Bob Browaeys nog knap brons op de FIFA U-17 World Cup in Chili na een halve finale op het EK in Bulgarije het seizoen voordien. Enkele 1999'ers werden aan de groep toegevoegd. Ook zij speelden een EK, vorig seizoen in Azerbeidzjan.

De doelstelling dit seizoen is kwalificatie voor het EK U19, dat in mei plaatsvindt in Georgië. Het parcours loopt via twee kwalificatierondes: de eerste kwalificatieronde de komende dagen in Limburg en een tweede vierlandentornooi na Nieuwjaar. "De weg naar het EK is nog lang", aldus Gert Verheyen. "Maar er is een positieve sfeer. Deze groep hangt duidelijk goed aan mekaar, ook doordat ze meer hebben samengespeeld dan andere lichtingen dankzij hun kwalificaties voor het EK en WK U17."

Ik ben benieuwd of de jongens de positieve lijn van vorig seizoen kunnen doortrekken

De voorbereidende stage vorige maand verliep alvast goed, met zeges tegen England (1-0) en Tsjechië (4-1). "Maar nu starten we vanaf nul. Ik ben benieuwd of de jongens de positieve lijn van vorig seizoen kunnen doortrekken", gaat de U19-bondscoach verder.

De jonge Duivels treffen in Limburg achtereenvolgens Kazachstan, Finland en Rusland. Een plaats bij de eerste twee levert hen een ticket op voor de eliteronde. "Rusland was ook halve finalist op het U17-EK en lijkt samen met ons favoriet voor de eerste twee plaatsen. Finland kan een outsider zijn en Kazachstan is een stug team. Gemakkelijk wordt het dus zeker niet", besluit de 57-voudige Rode Duivel.

  • donderdag 6 oktober 2016, 19:30 : Kazachstan - België (Patro Eisden Maasmechelen)
  • zaterdag 8 oktober 2016, 15:00 : België - Finland (Thes Sport Tessenderlo)
  • dinsdag 11 oktober 2016, 19:00 : België - Rusland (Mijnstadion Beringen)

Gratis toegang

Wie de U19 live aan het werk wil zien, kan gratis de wedstrijden bijwonen. De tornooi-organisatie benadrukt dat er nog steeds een verbod op handtassen, rugzakken en grote en kleine tassen van eender welk formaat geldt in de stadions. Laat die dus thuis of in de wagen. Ook pyrotechnische middelen zoals bommetjes, vuurwerk, Bengaals vuur,... zijn uiteraard verboden. Daar staan bovendien heel zware straffen op.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties